top of page
  • TD BOVEC

KANINSKO POGORJE: NARAVOSLOVNI, ZGODOVINSKI IN TURISTIČNI VODNIK

Updated: Mar 14

Kaninsko pogorje in učna pot na Prestreljeniških podih dr. Jurija Kunaverja in sodelavcev je novost na področju vodnikov slovenskega gorskega sveta. Ne ponuja samo informacij o orientaciji in prehodnosti v gorskem svetu, pri čemer nam pomagajo predvsem planinski zemljevidi in planinski vodniki, pač pa prinaša številne doslej neznane podatke, informacije in opise naravoslovnih ter zgodovinskih značilnosti pogorja. K temu so pripomogle dolgoletne izkušnje avtorjev pri raziskovanju in obiskovanju Kaninskega pogorja. Snov je podana poljudno in dostopno vsakomur, ki se bo zapeljal z žičnico na Prestreljeniške pode, se morda podal do planinskega doma Petra Skalarja, na Kaninske pode, na Goričico, mogoče celo na Visoki Kanin, ali pa bo občudoval kaninsko panoramo iz doline. Vodnik je tudi sam po sebi zanimivo branje. Posebnost vodnika so številne barvne in črnobele ilustracije, ki imajo tako pričevalno kot tudi estetsko vrednost.


Nov vodnik po Kaninskem pogorju si lahko priskrbite na Turistično Informativnih Centrih Bovec, Kobarid in Tolmin; TNP Trenta, TNP Bled, Agenciji ATC Turizem v Bovcu in na Kaninu; nekaterih knjižnicah, kočah ter turističnih ponudnikih iz Soške doline.



Lahko jo pa naročite preko pošte, s plačilom po povzetju. Vodnik stane 15,00 Eur + stroški pošiljke. Za člane TD Bovec je cena knjige 10€.



Za naročilo ali več informacij pišite na email naslov društva tdbovec@gmail.com



Izdajatelj: Turistično društvo Bovec Junij 2011

3 views0 comments
bottom of page